Adatvédelmi elveink

A REXTRA.hu weboldala SSL technológiát használ, adatai védelmének érdekében.*

A Secure Sockets Layer (SSL) - az általános biztonsági technológia egy titkosított link létrehozására egy webszerver és egy böngésző között. Ez a link biztosítja, hogy az összes adat, ami a webszerver és a böngésző között áthalad, privát és külső felhasználók által hozzáférhetetlen maradjon. Az SSL egy ipari szabvány, amelyet sok millió weboldalon használnak szerte a világon online tranzakciók védelmére és identitások igazolásra.

A REXTRA.hu weboldala SSL technológiát használ, adatai védelmének érdekében.

 

Az Adatkezelési Szabályzat

Az Adatkezelési Szabályzat a REXTRA Kereskedelmi Kft. webáruházában történő vásárlás során megadott adatok felhasználásának és tárolásnak (a továbbiakban együttesen: adatkezelés) szabályait határozza meg az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény rendelkezéseinek figyelembevételével, mely törvény célja az adatok kezelésére vonatkozó alapvető szabályok meghatározása.

Figyelembe vettük még az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. Törvényt. Valamint a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló 2007. évi CXXXVI. Törvényt.

 

Az Adatkezelés alapja

A webáruház használatának megkezdésével a vásárlók elfogadják a Nyilatkozat feltételeit. A webáruház üzemeltetője fenntartja magának a jogot jelen közlemény mindenkori megváltoztatására. Elfogadja a szállítási szerződések pontjait, és ezzel hozzájárul az adatok kezeléséhez az Adatkezelési Szabályzatban leírtak szerint.

 

Az Adatkezelés célja

A REXTRA Kereskedelmi Kft. a vevő megadott adatait kizárólag megrendelés teljesítéséhez használja fel. Kivétel ez alól az ügyfél által kért más szolgáltatás nyújtása az ehhez szükséges adatok céljából való felhasználása (pl. Hírlevél kérése).

 

Az Adatkezelő

Az ügyfelek adatait a webáruház üzemeltetője kezeli:

  • A cég elnevezése: REXTRA Kereskedelmi Kft.
  • Adószám: 10437247-2-41
  • Közösségi adószám: HU10437247
  • Cégjegyzék szám: 01-09-262973
  • Postai cím: 2000 Szentendre, Rózsa u. 16.
  • Ügyfélszolgálat: 2000 Szentendre, Rózsa u. 16.
  • Ügyfélszolgálat elérhetőség: H-P.: 8:00 - 16:30
  • Telefonos ügyfélszolgálat: 06 (26) 309-109
  • Mobil: 06 (20) 45-22222
  • Fax: 06 (26) 310-044

 

Az Adatkezelés körülményei

A REXTRA Kereskedelmi Kft. a regisztráció és a vásárlás során megadott adatokat biztonságosan  és bizalmasan kezeli. Ezen adatokhoz csak az illetékesek, vagyis a vevő, az adatkezelő, valamint átutalás esetén, ezen szolgáltatók (ezen szolgáltatók csak a fizetéshez szükséges adatokat láthatják) férhetnek hozzá.

Az érintett vevő egyidejű tájékoztatása mellett, a REXTRA Kereskedelmi Kft. jogszabályi kötelezettség teljesítése esetén, továbbá hatósági felhívásra szolgáltatja ki csak a megadott adatokat.

Az adatkezelés kezdete a vásárló első regisztrációja vagy az első megrendelése.

Az ügyfelek adatkezelése megszűnik az adatok az adatkezelő általi törlésével, vagy a vevő ez irányú kezdeményezésére (pl. regisztrációjának törlésével), továbbá bármikor kérheti azok módosítását is.

 

Cookie

A cookie kisebb adatállományt jelent, amelyet a webáruház nézőjének számítógépén helyeződik el és a látogató adatait tartalmazza, kizárólag a funkcionalitás segítése érdekében. Ennek használatából eredő személyhez kötődő információkat és személyes adatokat nem adja át harmadik személy számára.

 

Regisztrációs adatok

Amennyiben a felhasználó vásárolni szeretne a webáruházban, akár regisztrációval, vagy regisztráció nélkül (vendégként), szükséges a személyes adataikat (számlázási és szállítási adatait, telefonszámát, e-mail címét, a kapcsolattartó nevét, valamint a későbbi belépéshez szükséges jelszavát, ha regisztrál) megadnia. Ezeket az adatokat kizárólag a REXTRA Kereskedelmi Kft. használja fel és harmadik fél számára nem adja át. A regisztráció során a vásárló jelezheti hírlevél igényét is. A hírlevél igénylés a vásárló által bármikor törölhető. A leiratkozáshoz nincs más teendője, mint írnia egy e-mailt a leiratkozási igényéről. Amit megtehet a hírlevélben a leiratkozás linkre kattintva is. Vagy pedig a fiókjában is megteheti a Feliratkozás/leiratkozás a hírlevélről pontban. Itt bármikor igényelhet is, ha időközben meggondolta magát.

A felhasználók e-mail címük megadásával hozzájárulnak ahhoz, hogy a szolgáltató technikai jellegű üzenetet küldjön számukra. A regisztrált adatokat az adatkezelő kérelemre törli a rendszerből.

 

Átutalással történő fizetés

Az átutalásra vonatkozó adatokat nem tárolja az adatkezelő sem a tranzakció lebonyolítása alatt, sem azt követően. A REXTRA Kereskedelmi Kft. nem szerez tudomást a vevő bankkártya információiról, és a tranzakciót bonyolító bank sem kapja meg az ügyfél a regisztráció során megadott adatait.
BANKKÁRTYÁS FIZETÉS ADATVÉDELMI KÉRDÉSEI

 

*A rextra.hu webshop kártyás fizetési szolgáltatását az OTP Simplepay online fizetési megoldása szolgálja ki.


A Simple Online Fizetési Rendszert az OTP Mobil Kft. fejleszti és üzemelteti. Az OTP Mobil Kft. az OTP Csoport tagja. Az OTP Mobil Kft. az elektronikus és okoseszköz alapú kereskedelem területén rendelkezik kiterjedt szolgáltatásportfolióval. Termékei Simple márkanév alatt találhatók meg a piacon. 


Simple Online Fizetési Rendszer: A szolgáltatást igénybe vevő vásárlók online vásárlások esetében választhatják a Simple egyszerű és biztonságos fizetési megoldását. Ekkor a megszokott módon, a Simple felületén intézhetik fizetésüket. A fizetés folyamata megegyezik a bankok hasonló szolgáltatása keretében kínált fizetési eljárással. A szolgáltatás alatt a felhasználó, így a kártyabirtokos biztonságát szem előtt tartva a Simple tranzakciókat folyamatosan figyeli, s nem várt események megelőzésében nyújt segítséget.


További információért kérjük, látogasson el a www.simple.hu honlapra!

Ügyfélszolgálat: 06 1 3666 611, ugyfelszolgalat@simple.hu


MELYEK A TRANZAKCIÓ LÉPÉSEI?


A „Fizetés” gombra kattintva Ön átkerül a Simple fizetési oldalára, ahol a bankkártya adatai megadásával elindítja a tranzakciót.


A kártyaadatok megadását követően kérjük, ellenőrizze az adatok helyességét.


A tranzakció feldolgozása elindul a banki feldolgozó rendszerekben.


A fizetés eredményéről Ön e-mail útján is értesítést kap, valamint visszairányítjuk a szolgáltató oldalára.


ELFOGADOTT KÁRTYATÍPUSOK


Figyelem! A Maestro és Visa Electron kártyák esetében a kibocsátó bank határozza meg a kártya internetes használatát. Amennyiben a kibocsátó bank engedélyezte, abban az esetben rendszerünk képes elfogadni.


BIZTONSÁG


Online fizetés során a rendelés esetén kért adatok megadását követően a webáruház fizetést előkészítő oldaláról a Simple biztonságos fizetőoldalára kerül át a vásárló, ahol a fizetéshez szükséges kártyaadatokat szükséges megadni. A Simple fizetőoldal adattartalmáról a kereskedő nem szerez tudomást, mivel az tőle független és védett internetes oldal.

Ha a fizetési oldalról visszalép, megszakad a tranzakció, s törlődik a kosara. Ilyenkor kifizetheti félbemaradt rendelését a Korábbi rendeléseim felületen bejelentkezés után.


MIRE FIGYELJEN FIZETÉSKOR?

Bankkártyával történő fizetésről


- A kártyabirtokosok számára az internetes fizetés, csakúgy, mint a hagyományos POS terminálon történő fizetés díjmentes.


- Ma már a Maestro bankkártyával is lehet fizetni az interneten. Részletekért érdeklődjön kibocsátó bankjánál.


- A kártyatársaságok a kártyabirtokosok érdekeit védik, ezért amennyiben kártyával vásárol és a kereskedő nem teljesít, úgy a kibocsátó bankjánál megadott reklamáció keretében érvényesítheti panaszát, melynek jogossága esetén Ön visszakapja a pénzt.


- A kártyabirtokosok azonosításátszolgálja a kártya aláírási paneljében található 3 jegyű ellenőrző kód – amit CVC2-nek vagy CVV2-nek isszoktak nevezni – (a 3 jegyű ellenőrző kód megtalálható a kártyaszám, illetve annak utolsó négy számjegye után). Ezt a kódot kérjük, ugyanolyan gondossággal kezelje, mint a PIN kódot!


Bankkártyájának adatait semmilyen szerveren nem őrizzük, s nincs hozzáférésünk kártyaadataihoz, nem tudunk utólag újabb tranzakciókat indítani az Ön kártyaadataival, így ezt minden esetben Önnek kell megtennie, ha ismét vásárolna nálunk. 


Hozzáférünk ugyanakkor az adott napi tranzakciók listájához, ahol ellenőrizni tudjuk, hogy sikeres volt-e a fizetés. Ezen a felületen a kártyájának első 6 és utolsó 4 karakterét látjuk, ill. a kártya lejérati dátumát. A biztonsági kódot, a teljes kártyaszámot és az Ön nevét nem tudjuk elérni, így nem tudunk visszaélni adataival.


Amennyiben valamilyen oknál fogva elállna utólag a már kifizetett megrendeléstől, rendszerünkön keresztül kezdeményezhetjük a részünkre átutalt összeg visszautalását. Ilyenkor általában azonnal visszaérkezik a korábban kifizetett összeg a számlájára. 


Kollégáink folyamatosan figyelemmel kísérik az online fizetési tranzakciókat, s amennyiben valamilyen hibát tapasztalt, azonnal utánajárunk annak kérésére.

Abban az esetben, ha nem tudjuk teljes egészében teljesíteni előre kifizetett rendelését, az átutalt összeget visszautaljuk azonnal az Ön számlájára.


ADATTOVÁBBÍTÁSI NYILATKOZAT


„Elfogadom, hogy a REXTRA Kereskedelmi Kft. (2000 Szentendre, Rózsa u. 16.) által a rextra.hu felhasználói adatbázisában tárolt alábbi személyes adataim átadásra kerüljenek az OTP Mobil Kft. (1093 Budapest, Közraktár u. 30-32.), mint adatkezelő részére. A továbbított adatok köre: felhasználónév, vezetéknév, keresztnév, ország, telefonszám, e-mail cím. Az adattovábbítás célja: a felhasználók részére történő ügyfélszolgálati segítségnyújtás, a tranzakciók visszaigazolása és a felhasználók védelme érdekében végzett fraud-monitoring.”

További információ a bankkártyás fizetéssel kapcsolatban:  SimplePay vásárlói tájékoztató

A regisztráció törlése

Amennyiben a felhasználó vásárolni szeretne a webáruházban, akár regisztrációval vagy regisztráció nélkül (vendégként), szükséges a személyes adataikat (számlázási és szállítási adatait, telefonszámát, e-mail címét, a kapcsolattartó nevét, valamint a későbbi belépéshez szükséges jelszavát, ha regisztrál) megadnia. A regisztrált adatokat az adatkezelő kérelemre törli a rendszerből. Ez lehetséges egy e-mail küldésével a webshop@rextra.hu-ra, vagy postai úton egy levél küldésével.

 

Az adatkezelésben érintettek jogai

Az adatkezelésben érintettek bármikor módosíthatják vagy törölhetik adataikat a megadott módok alapján. Az adatkezelés okának, illetőleg céljának megszűnése esetén az adatokat tovább nem tárolja. Az adatkezelésben érintettek jogorvoslati lehetőségei az Impresszumban láthatóak.

 

A Rextra.hu weboldalon található képek, leírások, tartalmak a Rextra Kereskedelmi Kft. tulajdonát képzik, azok engedély nélküli felhasználása jogi következményeket von maga után!