Hangvilla C128 talppal, KaWe

Hangvilla C128 talppal, KaWe

A hangvilla hangot képez, mely aztán a levegőben és a csontokban terjed . A hangvillát csak egészséges bőrrre szabad helyezni. A műanyag vég vagy a hangvilla vége a vizsgálandó testrészre kerül. Ezek elsősorban olyan foltok a végtagokon , ahol az ízületeket nem fedi izom-vagy zsírszövet. Annak érdekében, hogy biztosítsa a hosszú távú megfigyelést, az idő múlásával minden vizsgált terület minden egyes értékét össze kell hasonlítani az előző mérési eredménnyel. A beteg együttműködése elengedhetelen, hogy jelezze azt a pontot amikor az elhalványuló rezgést már végleg nem érzi .

A Rydel Seiffer típusú hangvilla használata :
Ezek a hangvilla 2 darab skálázott csillapítóval vannak felszerelve. A csillapítók egyikén egy kontúr nyíl van, a másikon pedig egy satírozott. Mindkét nyíl oldalán 8 osztásos skála található. Használat közben ügyeljen arra, hogy a csillapító alsó része a villaágakon található jelzéshez legyen igazítva. A villát egyik kézbe vesszük a száránál fogva és megrezegtetjük az állítócsavar másik kéz tenyeréhez való ütéssel. A hangvilla rezgésbe hozható úgy is, hogy az ágait az ujjunkkal megpöcköljük. Amikor vibrál, mindkét nyíl háromszögként jelenik meg amelynek oldalai egy olyan ponton metszik egymást, amely felfelé halad , amint a rezgés amplitúdója csökken.Ezután helyezzük a műanyag lábat, vagy a hangvilla alját a vizsgálandó testrészre.Ezek elsősorban foltok a végtagokon , ahol az ízületek nem tartoznak izom-vagy zsírszövet. Annak érdekében, hogy biztosítsa a hosszú távú megfigyelést, az idő múlásával minden vizsgált terület minden egyes értékét össze kell hasonlítani az előző mérési eredménnyel. A beteg együttműködése elengedhetelen, hogy jelezze azt a pontot amikor az elhalványuló rezgést már végleg nem érzi .

Ezen a ponton leolvasható az oldalsó skála segítségével az eredmény. Ezen eredményt kell összehasonlítani az előző mérési értékekkel. Ingadozások lehetnek egyes betegeknél. Amennyiben például a beteg rezgéseket észlel akár a 6. határvonalig , a rögzítendő érték 6/8 lesz .
Mint ismeretes , az idegrendszer kezdeti károsodása észlelhető amennyiben csökken a rezgés érzékelése.

Cél: Halláskor általában a léghang áthalad a fül külső járatában a dobhártyáig. A jelet továbbítja a középfülben lévő csontocska a belső fülbe és ott a receptor sejtek veszik fel.( aerotympanal vezetés ) .Hangoszcilláció továbbítható a csontokon keresztül is , kihagyva a középfület , közvetlenül a belső fülbe ( csontvezetéssel ) . A hangrezgések átadásának módja történhet levegő csatornákon vagy csontcsatornákon, függ a frekvenciától és megkülönbözetünk aerotympanal -és csontvezetési módot.

Figyelmeztetés: Kérjük, ne feledje, hogy még a kisebb károk is befolyásolják a rezgési frekvenciát.

Kézi tisztítás : Tisztítsa meg a hangvillát, törölje le nedves ruhával , vagy felületi tisztítószerrel . Vegye figyelembe a szer gyártója által megadott tisztítószer koncentrációt.
Automatikus tisztítás : Ellenőrizze, hogy a tisztító rendszer alkalmas-e orvosi műszerek tisztítására.
Csak olyan tisztítószert használjon, amely alkalmas fémek tisztítására . A koncentráció és a reakcióidő a tisztítószer gyártója által feltüntetett érték.
Fertőtlenítés : A beteggel érintkező részeket minden egyes használat után fertőtleníteni kell. Alkohol alapú felületfertőtlenítő szereket kell használni .

Karbantartás: A sérült részeket el kell távolítani, és / vagy ki kell cserélni .
Ellenőrző és teljesítmény teszt : Ellenőrizze a mozgó alkatrészek, mint például a lengéscsillapítók működését. Sérülést és kopást tapasztal-e. Használat előtt ellenőrizze, hogy minden csavar meg van-e húzva .
Csomagolás: egyenként csomagolva, szabványos polietilén zacskóba . A tasak méretének a készülék méretéhez kell igazodnia, úgy, hogy erőlködés nélkül zárható legyen.
Sterilizálás: sterilizáló nem szükséges, mivel nem sebészeti eszköz .
Tárolás: Nincsenek különleges követelmények.
ártalmatlanítás: A terméket fémhulladékot befogadó helyen kell megsemmisíteni.

Hangvillák
Talp Van
Hangolhatóság Nem
Frekvencia 128 Hz
  • Product Code: 01.6.1204.00
  • Availability: In Stock
  • 19,000 Ft

Tags: Hangvilla C128 talppal, KaWe