Gigasept Instru AF 2 L műszer és eszközfertőtlenítő

Gigasept Instru AF 2 L műszer és eszközfertőtlenítő

Kombinált, aldehidmentes eszköz és műszertisztító és fertőtlenítő koncentrátum, friss illattal

Amit nyújt
Kitűnő tisztító és véreltávolító hatás;
Friss illat;
Csökkentett behatási idő ultra-hangos tisztításkor;
Megfelel a Német Higiénikusok és Mikrobiológusok Társasága által felállított Európai Uniós bevizsgálási követelményeknek.

Alkalmazási terület
Alkalmas mindenfajta hőálló, és hőérzékeny műszer, eszköz (kivéve flexibilis endoszkópok) tisztítására és fertőtlenítésére. Köszönhetően széles mikrobiológiai hatásspektrumának és kitűnő tisztítási és véreltávolító tulajdonságának (különösen ultrahang kádakban), a gigasept® instru AF rendelkezik minden olyan tulaj-donsággal, amelyek kielégítik a gyógyászati segédeszközökkel (CE 0297) szemben állított követelményeket a kórházi és általános felhasználásban.

Mikrobiológiai hatásspektrum
Baktericid és fungicid hatású a DGHM* által kifejlesztett új tesztmódszereinek megfelelően;
Virucid (HBV, HCV, HIV, adeno-, rota-, papova SV40 vírus) hatással rendelkezik.
Ultrahangos tisztítókádakban baktericid, fungicid és retro vírusok (HIV, HBV, HCV) ellen hatásos.
Megfelel az új Európai szabványoknak. Az elkészített gigasept® instru AF munkaoldat mikrobiológiai hatásossága és tisztító hatása szérumterhelés mellett 7 napig garantált.

összetétel:
100 g koncentrátumra vonatkoztatva:
14 g kókusz-alkil-propiléndiamin-biguanídium-diacetát,
35 g fenoxipropanol,
2,5 g benzalkónium-klorid.
Egyéb adalékok (EC irányelveknek megfelelően):
5-15% nem ionos tenzidek, oldóanyagok, pH stabilizátorok, korróziógátló komponensek, valamint színező és illatanyagok.

Kémiai / fizikai adatok
- Koncentrátum
Megjelenés: tiszta, zöld folyadék
pH érték: kb. 9,3
- 1,5% és 3%-os munkaoldat
Megjelenés: tiszta, zöld folyadék
pH érték: kb. 8,5

Alkalmazás módja
A gigasept® instru AF egy koncentrátum, mely egyszerűen hígítható a táblázatban leírt koncentrációk valamelyikére. A fertőtlenítés során ügyeljünk arra, hogy a munkaoldat a fertőtlenítendő eszközöket teljesen ellepje, üreges műszerek, eszközök (pl. légzőcsövek) fertőtlenítése esetén el kell kerülni a légbuborékok kialakulását. A behatási idő letelte után a műszereket, eszközöket folyóvíz alatt öblítsük le.
Soha ne lépjük túl az alkalmazott behatási időt és az előírt koncentrátumot.
A gigasept® instru AF optimális tisztítóhatásának köszönhetően nem szükséges egyéb tisztító adalékok hozzáadása a munkaoldathoz.

Felhasználás időtartama
A gigasept® instru AF munkaoldat szérumterhelés mellett 7 napig használható. Esetleges erős szennyeződés esetén ajánlott a munkaoldatot az előírt 7 napnál hamarabb lecserélni (mikor a fertőtlenítendő műszer, eszköz már nem tisztán felismerhető a fertőtlenítőkád alján).
Anyag kompatibilitás
A gigasept® instru AF a következő anyagokon alkalmazható: fém, gumi, üveg, porcelán, műanyag (csak néhány polycarbonnal kompatibilis).

Ultrahangos tisztítókádban történő alkalmazása
A gigasept® instru AF alkalmas ultrahangos tisztítókádakban történő alkalmazáshoz. Az oldat kémiai stabilitása tudományosan bizonyított. A teszteredmények bizonyítják, hogy kitűnő tisztítóhatás érhető el már néhány másodperces behatási idő után. (Ezen teszteredményeket külön kérésre eljuttatjuk önhöz is.)
ügyelni kell arra, hogy a munkaoldat soha ne melegedjen 40°C fölé. A munkaoldatot az ultrahangos tisztítókádban naponta egyszer cserélni kell.

Reakciókészség
Mind a gigasept® instru AF koncentrátum, mind az elkészített munkaoldat reakcióba léphet aldehid bázisú szerekkel és egyéb tisztítószerekkel, ami kedvezőtlen hatásokhoz vezethet (üledékképződés, elszíneződés, hatékonyság elvesztése). Ezért a gigasept® instru AF első alkalommal történő alkalmazása előtt ajánljuk a fertőtlenítőkádak és egyéb segédeszközök vízzel történő alapos elmosását.

Figyelmeztetés
Az Európai Unió egészségügyi és munkavédelmi előírásainak megfelelően védőkesztyű használata minden esetben kötelező, bármiféle fertőtlenítőszer használata esetén, ami nem kézfertőtlenítésre szolgál.
Soha ne használja a szert a csomagoláson feltűntetett lejárati idő után!

Környezeti információk
A gigasept® instru AF az előírt koncentrációra történő hígítása esetén a szennyvíz csatornába üríthető, biológiailag lebomló és semmiféle veszélyt nem jelent a víztisztító üzemekre.


 

  • Cikkszám: 04.2.4455.00
  • Elérhető: Raktáron
  • 12,900 Ft

Címkék: Gigasept Instru AF 2 L műszer és eszközfertőtlenítő