Teszt HIV - Laboquik (szérum)

Teszt HIV - Laboquik (szérum)

Antitestek meghatározása szérumból vagy plazmából

Az ár 1 darabra értendő.

Egy lépéses gyors teszt a HIV1/2 elleni antitestek kimutatására humán plazmából vagy szérumból. Csak professzionális használatra.

A anti-HIV teszt immuno-kromatográfiás elven működik. Az eszköz egy mélyedés található, mely a reagens mozgató anyagot tartalmazza. A membránon 3 terület van. Az első terület színezett arany kolloid vegyületet tartalmaz, amely sokkal érzékenyebb a HIVantigénnel szemben, ez a terület mobil és kölcsönhatásba lép a mintával. A második terület az újraegyesítő HIV antigént tartalmazza (teszt zóna). A harmadik terület (kontroll vonal) stabil kontroll antitesteket tartalmaz a membránon
Ha HIV antitestek vannak a mintában, a HIV antigén vegyületet képez az aranykolloiddal és színes vonalat eredményez. A nem kapcsolódott arany kolloid részecskék folytatják kapilláris mozgásukat, amíg keresztezik a kontroll sávot a membránon.
A kontroll sávban lévő piros vonal jelzi a teszt érvényességét. A kontroll vonal hiánya a kontroll mezőben azt jelenti, hogy a teszt érvénytelen.

+2ºC és +30ºC között tárolandó, nem szabad fagyasztani. Ilyen körülmények között - lejárati időn belül és ha a csomagolása sértetlen - a teszt megbízhatóan működik.
A minta előkészítése a tesztre
Ahhoz, hogy friss szérumot vagy plazmát nyerjen a teszthez, egy tiszta, száraz kémcsőbe vért kell venni és hagyni megalvadni.
Majd a szérumot el kell választani a vértől, 15 percig centrifugálni kell szobahőmérsékleten 5000 RPM-es fordulatszámon. Az elválasztott szérumot +2ºC és +8ºC között kell tárolni, ha nem használja fel. Ha a mintát 3 napon túl kell tárolni, le kell fagyasztani -20ºC alá.

A teszt folyamata
1. A teszt szobahőmérsékletű kell legyen.
2. Vegye ki a tesztet a csomagolásból, de csak közvetlenül a teszt elvégzése előtt. Helyezze sima felületre.
3. Cseppentsen 2 csepp (10 μl) plazmát vagy szérumot a minta nyílásba. Vigyázzon, hogy ne kerüljön bele légbuborék.
4. A pozitív eredményt legkésőbb 10 percen belül, a negatív eredményt 20 percen belül olvassa le. A 20 perc után kapott eredményeket nem kell figyelembe venni.
5. A 20 perc után kapott eredményt figyelmen kívül kell hagyni.

Az eredmény kiértékelése
A C betű alatt megjelenő egyetlen vonal az eredmény ablakban azt jelenti, hogy az eredmény negatív. Tehát a minta nem tartalmaz antitesteket HIV vírus ellen.
A C és T betűk alatt megjelenő vonalkák az eredmény ablakban azt jelentik, hogy az eredmény pozitív. Ez azt jelenti, hogy a minta antitesteket tartalmaz HIV vírus ellen.
Ha egyetlen vonal sem jelenik meg az eredmény ablakban a C és T betűk alatt 20 percen belül, az eredmény érvénytelen. A tesztet meg kell ismételni.

  • Product Code: 03.1.4188.00
  • Availability: Low Stock
  • 500 Ft

Tags: Teszt HIV - Laboquik (szérum)