Hangvilla sor, KaWe

Hangvilla sor, KaWe

A szett tartalma:

  • c 128 Hz-es hangvilla fix csillapítóval
  • c1 256 Hz-es hangvilla fix csillapítóval
  • c2 512 Hz-es hangvilla csillapító nélkül
  • c3 1024 Hz-es hangvilla csillapító nélkül
  • c4 2048 Hz-es hangvilla csillapító nélkül

 

A hangvilla hangot képez, mely aztán a levegőben és a csontokban terjed . A hangvillát csak egészséges bőrrre szabad helyezni. A műanyag vég vagy a hangvilla vége a vizsgálandó testrészre kerül. Ezek elsősorban olyan foltok a végtagokon , ahol az ízületeket nem fedi izom-vagy zsírszövet. Annak érdekében, hogy biztosítsa a hosszú távú megfigyelést, az idő múlásával minden vizsgált terület minden egyes értékét össze kell hasonlítani az előző mérési eredménnyel. A beteg együttműködése elengedhetelen, hogy jelezze azt a pontot amikor az elhalványuló rezgést már végleg nem érzi .

A Rydel Seiffer típusú hangvilla használata :
Ezek a hangvilla 2 darab skálázott csillapítóval vannak felszerelve. A csillapítók egyikén egy kontúr nyíl van, a másikon pedig egy satírozott. Mindkét nyíl oldalán 8 osztásos skála található. Használat közben ügyeljen arra, hogy a csillapító alsó része a villaágakon található jelzéshez legyen igazítva. A villát egyik kézbe vesszük a száránál fogva és megrezegtetjük az állítócsavar másik kéz tenyeréhez való ütéssel. A hangvilla rezgésbe hozható úgy is, hogy az ágait az ujjunkkal megpöcköljük. Amikor vibrál, mindkét nyíl háromszögként jelenik meg amelynek oldalai egy olyan ponton metszik egymást, amely felfelé halad , amint a rezgés amplitúdója csökken.Ezután helyezzük a műanyag lábat, vagy a hangvilla alját a vizsgálandó testrészre.Ezek elsősorban foltok a végtagokon , ahol az ízületek nem tartoznak izom-vagy zsírszövet. Annak érdekében, hogy biztosítsa a hosszú távú megfigyelést, az idő múlásával minden vizsgált terület minden egyes értékét össze kell hasonlítani az előző mérési eredménnyel. A beteg együttműködése elengedhetelen, hogy jelezze azt a pontot amikor az elhalványuló rezgést már végleg nem érzi .

Ezen a ponton leolvasható az oldalsó skála segítségével az eredmény. Ezen eredményt kell összehasonlítani az előző mérési értékekkel. Ingadozások lehetnek egyes betegeknél. Amennyiben például a beteg rezgéseket észlel akár a 6. határvonalig , a rögzítendő érték 6/8 lesz .
Mint ismeretes , az idegrendszer kezdeti károsodása észlelhető amennyiben csökken a rezgés érzékelése.

Cél: Halláskor általában a léghang áthalad a fül külső járatában a dobhártyáig. A jelet továbbítja a középfülben lévő csontocska a belső fülbe és ott a receptor sejtek veszik fel.( aerotympanal vezetés ) .Hangoszcilláció továbbítható a csontokon keresztül is , kihagyva a középfület , közvetlenül a belső fülbe ( csontvezetéssel ) . A hangrezgések átadásának módja történhet levegő csatornákon vagy csontcsatornákon, függ a frekvenciától és megkülönbözetünk aerotympanal -és csontvezetési módot.

Figyelmeztetés: Kérjük, ne feledje, hogy még a kisebb károk is befolyásolják a rezgési frekvenciát.

Kézi tisztítás : Tisztítsa meg a hangvillát, törölje le nedves ruhával , vagy felületi tisztítószerrel . Vegye figyelembe a szer gyártója által megadott tisztítószer koncentrációt.
Automatikus tisztítás : Ellenőrizze, hogy a tisztító rendszer alkalmas-e orvosi műszerek tisztítására.
Csak olyan tisztítószert használjon, amely alkalmas fémek tisztítására . A koncentráció és a reakcióidő a tisztítószer gyártója által feltüntetett érték.
Fertőtlenítés : A beteggel érintkező részeket minden egyes használat után fertőtleníteni kell. Alkohol alapú felületfertőtlenítő szereket kell használni .

Karbantartás: A sérült részeket el kell távolítani, és / vagy ki kell cserélni .
Ellenőrző és teljesítmény teszt : Ellenőrizze a mozgó alkatrészek, mint például a lengéscsillapítók működését. Sérülést és kopást tapasztal-e. Használat előtt ellenőrizze, hogy minden csavar meg van-e húzva .
Csomagolás: egyenként csomagolva, szabványos polietilén zacskóba . A tasak méretének a készülék méretéhez kell igazodnia, úgy, hogy erőlködés nélkül zárható legyen.
Sterilizálás: sterilizáló nem szükséges, mivel nem sebészeti eszköz .
Tárolás: Nincsenek különleges követelmények.
ártalmatlanítás: A terméket fémhulladékot befogadó helyen kell megsemmisíteni.

Hangvillák
Talp Nem
Hangolhatóság Nem
Frekvencia 128 Hz (fix csillapítóval), 256 Hz (fix csillapítóval), 512 Hz (csillapító nélkül), 1024 Hz (csillapító nélkül), 2048 Hz (csillapító nélkül)
  • Product Code: 01.6.3204.00
  • Availability: Low Stock
  • 60,000 Ft

Tags: Hangvilla sor, KaWe