Ukrajnában milliók számára vált kézzelfogható valósággá a háború. A világsajtót bejárták és bejárják a megindító képek a háború elől menekülő családokról, a metróaluljárókban megbúvó emberekről, a határokon felállított menekülttáborokról. Családok, idősek és fiatalok keltek útra a harcok sújtotta területekről, de sokan maradtak és ellátásra szorulnak Ukrajnában. 
Ukrajnának most minden segítségre szüksége van. A segíteni akarás most is megmutatta magát, sok helyen és módon lehet az adományokat eljuttatni, segítő kezeket nyújtani, azok számára akik segítségre szorulnak. Tenni akaró emberek mozdultak meg az utóbbi napokban, akik maguk módján segítenek.


A Rextra Kft. számára az ukrán-orosz háború kitörésének első napjaiban kérdés sem volt, hogy hogyan segítsünk a bajbajutott embereknek. Mi a REXTRA, mint Magyarországon az egyik piacvezető orvosi eszközöket forgalmazó cég, úgy döntöttünk, hogy több, mint 1 millió forint értékben eszközöket juttattunk el Ukrajnába, ezzel tudjuk mi most leginkább segíteni őket. Az ukrán egészségügyi ellátást támogatva infúziós szerelékkel, vérvételhez szükséges eszközökkel, fertőtlenítőkkel is segítettük az ellátást.