SAJTÓKÖZLEMÉNY

A Rextra Kft. és az AutSoft Kft által alkotott konzorcium 499,03 millió forint vissza nem térintendő európai uniós támogatást nyert a „VEKOP-2.1.1-15 - Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása” pályázati konstrukció keretében.

A program keretében az „Ambuláns kardiológia rehabilitációs protokoll kidolgozása, támogató eszközpark fejlesztése IKT technológiákkal és ezek hatásosságának igazolása” elnevezésű projekt valósul meg.

A Rextra Kft. kutatási feladata a kardiológiai rehabilitációs és kockázatcsökkentő módszerek elméleti alapozó vizsgálata, valamint az eredmények alapján az ambuláns, távoktatási és multimédiás megoldásokon alapuló kardiológiai rehabilitációs és kockázatcsökkentő módszerek kidolgozása.

A konzorcium tagjaként a szoftverfejlesztéssel foglalkozó AutSoft Kft. az adatok gyűjtési módszereinek, valamint az összegyűjtött adatok elemzési és következtetési eljárásainak kidolgozásán tevékenykedik.

A projekt fő céljait azon egészségügyi igények generálták, melyek a megfelelő edukáció, mozgás, táplálkozás és stresszoldó gyakorlatokon keresztül jelentősen javítják a kardiovaszkuláris megbetegedésben szenvedők életkilátásait. Célunk egy olyan megoldás kifejlesztése, amely nagymértékben javítja az érintett betegek életminőségét. A két megvalósítási helyen (Szentendre, Rózsa utca 16. és Budapest, Neumann János utca 1. Infopark A. ép.) zajló fejlesztésnek köszönhetően a Kedvezményezett konzorcium 10 új munkahelyet teremt.

A projekt megvalósítása 2018. január 1. - 2019. november 30-ig terjedő időkeretben történik és a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

A projekt céljairól és a projektmegvalósítás előrehaladásáról további információ a Konzorcium tagjaitól kérhető, az [email protected], valamint az [email protected] e-mailcímeken, valamint a www.rextra.hu oldalon.