A defibrillátorok jelentősége

A defibrillátor egy olyan orvosi eszköz, amelynek feladata a szívritmuszavarok kezelése, különösen az olyan súlyos szívritmuszavarok, mint például a kamrafibrilláció vagy a kamraremegés. Ezek a szívritmuszavarok életveszélyesek lehetnek, és ha nem kezelik őket megfelelően és időben, az súlyos következményekhez vezethet.

A defibrillátorok tehát kritikus szerepet játszanak az életmentésben és a szívritmuszavarok kezelésében. Fontos, hogy minél több ember ismerje azok használatát és tisztában legyen azzal, hol találhatók ezek az eszközök a környezetében. Így mindannyian hozzájárulhatunk ahhoz, hogy több életet menthessünk meg és növelhessük azok esélyét, akik szívritmuszavar miatt váratlanul veszélybe kerülnek. Ugyanis már nem csak orvosok által használt defibrillátorok léteznek.


Miért a rextra.hu-t válassza?

A rextra kínálatában megtalálhatók az automatikus és félautomatikus defibrillátor modellek is, így nem csak a szakemberek találhatják meg nálunk a beszerezni kívánt készüléket.


Hogyan válasszunk defibrillátort?

A magyarországon számos defibrillátor készülék elérhető már. Mivel a defibrillátor vásárlása nem kis költség, hosszú távra szól és sok szempontot kell figyelembe venni sokszor nehéz kiválasztani a jót és főként a szükséges eszközt. 

A gyártók persze a piaci jelenlétben egymással versenyezve próbálják a lehető leginkább eladható készüléket piacra hozni. Vásárlás előtt javasoljuk az alábbi szempontok összeírását, majd országszerte, minden megyében elérhető szaküzletünk felkeresését, ahol szakképzett kollégák segítenek a választásban!

Mely szempontokat vegyük figyelembe vásárlás előtt?

  • a termék ára?
  • az ár tartalmazza-e a hordtáskát?
  • hány év jótállást biztosít a gyártó?
  • hány évig működik a készülék a gyári akkumulátorával?
  • milyen gyakran kell cserélni az akkumulátort?
  • az elektróda lejáratának ideje?
  • milyen gyorsan tudunk csereelektródát vásárolni?
  • a készülék éves felülvizsgálata megoldott-e?

Defibrillátor esetén nagyon fontos a folyamatos fenntartásról is gondoskodunk kell, hiszen csak a megfelelően karbantartott készülékkel tudunk egy esetleges újraélesztésben segíteni.


A defibrillátorok típusai

A defibrillátorok szempontjából két különböző típust tudunk elkülöníteni egymástól. Fontos, hogy mindig a megfelelőt válasszuk a képzettségünknek, megfelelően.

  • Automata külső defibrillátor: Ezek a modellek már laikusok által is használhatók, ugyanis a sokk alkalmazása automatikusan javasolható AED üzemmódban. Többek között ebből a példányokból található meg iskolák, irodák, sportcsarnokok falain.
  • Képzett felhasználók számára tervezett defibrillátorok: Ebben a típusban már azokat a defibrillátorokat soroljuk, amelyeket képzett orvosok, vagy mentőtisztek használnak egy-egy esetnél. Ezeken már lehetőség van speciális funkciókat beállítani a sokkhoz.

Tartozékok széles választéka

A defibrillárotokhoz tartozékokat és kiegészítőket is kínálunk! A működés szempontjából idetartozik például az elektródák, az elemek, sőt még az akkumulátor töltők is. Emellett van lehetőség nálunk beszerezni a defibrillátorok felszereléséhez és biztonságos tárolásához szükséges szekrényeket is.

A vásárlóink segítéséért pedig defibrillátor oktatók is a rendelkezésére állnak, amelynek segítségével mindent megtudhatnak a készülék működtetéséről, hogy ezáltal készüljenek fel az éles helyzetek nyugodt lebonyolítására.


Időszakos kötelező felülvizsgálat

A REXTRA több ezer defibrillátor és EKG készülék kötelező felülvizsgálatát végzi évente. A kötelező felülvizsgálatok során történő időbeni észlelés és intervenció lehetővé teszi számunkra, hogy a készülékeket mindig optimális állapotban tartsuk. Ennek eredményeként javul a betegek ellátásának hatékonysága és a sürgősségi esetek kezelésének gyorsasága.

Vegyék figyelembe, hogy az elhanyagolt berendezések esetén a kockázatok jelentősen nőnek, és ez befolyásolhatja az egészségügyi intézmények reputációját is.

Amennyiben felmerül bármilyen kérdésük vagy kérésük ezzel kapcsolatban, kérjük, lépjenek kapcsolatba szervizünkkel vagy szaküzleteink vezetőivel, hogy segítsünk Önöknek biztosítani a folyamatos és megbízható berendezéseket.

Nézze meg az összes kötelező felülvizsgálatot igénylő eszköz érvényességi idejét itt: FELÜLVIZSGÁLAT


A REXTRA mindig itt van, hogy támogassa az egészséges életmódot és a jóllétet és támogassa a szakembereket munkájukban!

Keresse termékeinket webáruházunkban, de felkeresheti az Önhöz legközelebb lévó szaküzletünket az ország 23 pontján!
Üzleteink és az ügyfélszolgálat elérhetőségei: KAPCSOLAT