Mi is az a pulzoximéter?

A pulzoximéter egy kis, könnyen hordozható eszköz, amely a vér oxigénszintjét és a pulzusszámot méri. Általában az ujjra helyezik, majd az eszköz infravörös fény segítségével nem invazív módon analizálja a vér oxigénszintjét és a pulzusszámot.

Hogyan működik?

A pulzoximéterek működési elve egyszerű, de hatékony. Az eszköz infravörös fényt sugároz át a bőrön keresztül a vérbe, majd érzékeli a visszaverődő fény mennyiségét. Az oxigénszint és a pulzusszám azáltal határozható meg, hogy mennyire változik a vér visszaverődő fénye a pulzáló véráramlás miatt. A pulzoximéter valós idejű monitorozást tesz lehetővé.

Kinek ajánljuk pulzoximéter beszerzését?

  • ideálisak az otthoni használatra, otthon ápolás során felnőttek és gyermekek monitorozására is 
  • egészségügyi intézményekben,
  • orvosi rendelőkben,
  • kórházakban és
  • mentőszolgálatokban történő felhasználásra.

Klinikai gyakorlatban már régóta használják a pulzoximétert, mint diagnosztikus és sürgősségi ellátás eszközét. Kórházi kezelések, altatások, szülések, mentési ellátások, intenzív osztályon történő ellátás során, már több élettani funkciót mérő betegellenöző monitorokba vagy defibrillátorokba építettek a pulzoximéter is. 

Mire használhatók?

A pulzoximéterek számos hasznos információt szolgáltathatnak az egészségi állapotunkról. Ezek az eszközök különösen fontosak az alábbi területeken:

  1. Otthon ápolás monitorozása: A pulzoximéterek segítségével ellenőrizhetjük, már nem kórházi körülmények között, hogy testünk megfelelően oxigénezett-e. Légúti betegségek otthoni ellátása során fontos információt adhat egy pulzoximéter. Krónikus légzési problémák kezelése esetén pulzoximéterek segítik a krónikus légzési problémák, például az alvási apnoe vagy COPD kezelését és ellenőrzését.
  2. Gyermekek otthonápolása esetén is használható.
  3. A pandémia idején a pulzoximéterek hasznos eszközök lehetnek a Covid-19 fertőzés következményeinek figyelemmel kísérésében, különösen a lélegeztetett betegek esetében.

Mi a normál vér oxigénszint?

A legtöbb egészséges ember esetében ez az érték 95-99 százalék körül mozog. Néhány speciális esetben alacsonyabb is lehet a normál érték. Ha a szám 93 vagy 92 körüli értékre vagy az alá csökken, azonnal forduljon orvoshoz.


Fontos tudnivalók a pulzoximéterek használatával kapcsolatban

Fontos megérteni, hogy a pulzoximéterek adatai csak egy részletesebb egészségügyi értékelés részeként értékelhetők. Ha rendszeresen használja egy pulzoximétert, és aggódik az eredmények miatt, mindig konzultáljon orvosával.

A pulzoximéterek hasznos eszközök lehetnek az egészséges életmód és az egészség figyelemmel kísérésében. Ezért érdemes elgondolkodni azon, hogy beszerezzünk egyet otthonunkba, különösen, ha valamilyen egészségügyi probléma vagy kockázat áll fent. Ne feledjük, az egészség a legnagyobb kincsünk, és az ilyen eszközök segíthetnek abban, hogy még hosszabb és boldogabb életet élhessünk.


Pulzoximéter kínálat a rextránál

A REXTRA webáruház büszkén kínál széles választékot pulzoximéterekből, amelyek magas minőséget és megbízhatóságot képviselnek. Az általunk forgalmazott termékek a vezető gyártóktól származnak, akik elkötelezettek a legmagasabb minőségi szabványok és innováció iránt az egészségügyi iparágban.

A REXTRA webáruházban a pulzoximéterek mellett számos kiegészítő terméket is talál, mint például tartók, tokok és pótalkatrészek, hogy teljes körű megoldást nyújtsunk az egészségügyi igényekre.

Böngésszen a REXTRA webáruház pulzoximéterek kategóriájában, és válassza ki az Ön számára legmegfelelőbb terméket. Minőségi eszközöket talál, amelyek segítenek az egészségügyi paraméterek monitorozásában és a betegellátásban. Ha bármilyen kérdése van, ne habozzon felvenni a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal.


TELJES PULZOXIMÉTER KÍNÁLATA A REXTRA WEBÁRUHÁZBAN: PULZOXIMÉTEREK


 

A REXTRA mindig itt van, hogy támogassa az egészséges életmódot és a jóllétet és támogassa a szakembereket munkájukban!

Keresse termékeinket webáruházunkban, de felkeresheti az Önhöz legközelebb lévó szaküzletünket az ország 23 pontján!
Üzleteink és az ügyfélszolgálat elérhetőségei: KAPCSOLAT

Kapcsolódó termékek