Az Mobiderm Intimate rövidnadrágokat betegek és egészségügyi szakemberek bevonásával fejlesztették ki!

Főbb jellemzőik: 

  •     Célzott kompresszió: a medence területén, a nemi szervek részein, a fenéken és a combon.
  •     Könnyű felhelyezés: könnyen fel és levehető a rugalmas anyagnak köszönhetően.
  •     Lapos varrás a bőrirritációk megakadályozására.
  •     Megerősített, kétrétegű anyag a nemi szervek részein.
  •     Elülső, kivehető Mobiderm mobilizáló betéttel rendelkezik: Puha anyaggal borított a nagyobb kényelem érdekében. Kis blokkok a testhez való jobb alkalmazkodóképességért.

Az öltözetek fokozatos nyomást biztosítanak:

  •     15-20 Hgmm a medence körül
  •     5–10 Hgmm a hason és a combközépen.

 

Hatásmechanizmusuk
Kompressziós hatást fejtenek ki, javítva ezzel a nyirokkeringést. Lehetővé teszik az ödémás vagy megkeményedett szövetekben felgyülemlett folyadék bőr alatti elvezetődését azáltal, hogy nyomáskülönbséget hoznak létre a Mobiderm habszivacskockák alatti kompressziós zóna és a zóna környezete között. Az eszközöket nappali és éjszakai viseletre fejlesztették ki.

 

Métertáblázat
Méret cK (cm) csípő körméret    cG (cm) comb körméret
1 88-94    45-54
2 95-101  48-58
3 102-108  51-62
4 109-115  54-66
5  116-122     57-69
6  123-129  60-72


      
       
    
 

 

 

 

A termék higiéniai terméknek minősül.

 

A nyiroködéma a nyirokrendszer hibás működése miatt kialakuló krónikus betegség. A nyiroködémás betegek végtagjai, genitáliái vagy bármely más érintett testrészei folyamatos ödémás állapotban vannak, ami puffadással, fájdalommal, funkcionális diszkomforttal, nehézség érzettel és csökkent mozgásképességgel járnak. 
A nyiroködéma-kezelés két alapvető és egymást kiegészítő fázisra osztható:

  • csökkentő fázis: A nyiroködéma változásának függvényében követi egymást a két fázis.A csökkentő fázis során – más egyéb terápiás megoldásokon kívül - többrétegű fáslizást érdemes alkalmazni, mely számos fásli együttes használatát jelenti. Az átfedésben felhelyezett fáslik serkentik a felgyülemlett nyirokfolyadék elvezetését mechanikus nyomást gyakorolva az érintett területre. A fáslizás mellett javasolt lehet az irányított fizikai aktivitás is.
  • fenntartó fázis: A fenntartó fázis során elsőként egyedi, Lymphatrex nevezetű kompressziós öltözetek alkalmazunk (lásd. https://med-pont.hu/nyirokodema-kezeles). Az ébredéstől a lefekvésig tartó egész napos viseletük garantálja a nyirokfolyadék szívbe való visszaáramoltatásához szükséges megfelelő kompressziót, ezáltal az ödéma kialakulásának megelőzését, valamint a hatékony térfogat megtartást, mely lehetővé teszi, hogy az ödéma egy bizonyos határon túl ne tudjon visszatelítődni. 

Mind a csökkentő, mind a fenntartó fázisban szerepet kaphatnak a Mobiderm fáslik, illetve öltözetek, melyek speciális kialakításuk révén segítik a nyirokelvezetést. Éjszakai viseletre a Mobiderm Autofit öltözeteinket szoktuk javasolni, bizonyos esetekben azonban nappali használata is javasolt lehet.
Mobiderm Intimate öltözeteinket a kismedencei és genitális nyiroködéma egyszerűbb és hatékonyabb kezelésére fejlesztették ki. Az öltözet nappali és éjszakai viseletre egyaránt alkalmas.
A nyiroködémának számos stádiuma van, valamint különböző testrészeket érinthet, melyek folyamatos kezelést igényelnek. Fontos a korai diagnózis, hogy a kezeléssel elkerülhetők legyenek a bőrgyógyászati és a funkcionális szövődmények, ezért elengedhetetlenek a szakorvosi vizsgálatok és a folyamatos konzultációk. 
A termék használata előtt konzultáljon szakorvosával!